Nieuwsbericht Waddenfonds investeert in herstel kloostertuin Kloosterburen

Gepubliceerd op: 20 mei 2014

Het Waddenfonds investeert in het herstel van de kloostertuin Kloosterburen via het project Hof van Heden. Het gaat om de herinrichting van de kloostertuin in het dorpscentrum van Kloosterburen in gemeente De Marne. Voor het project is 94.980 euro beschikbaar gesteld. De totale kosten van het project bedragen 99.999 euro.

De tuin in Kloosterburen maakte deel uit van het voormalige klooster, maar is nu grotendeels bedekt door een park dat in de jaren ’80 van de vorige eeuw is aangelegd. Het park is eigendom van de gemeente en wordt onderhouden door vrijwilligers. Het wordt gedomineerd door dicht opeenstaande bomen en plantsoenen en is met struiken overgroeid. De vrijwilligers en de Stichting Sint Jan herstellen de kloostertuin volgens de oorspronkelijke principes en structuren van de oude Europese kloostertuinen.

De nieuwe tuin beslaat een oppervlakte van 1,1 hectare en bestaat uit drie delen: de bostuin, de boomgaard en de kloostertuin. Belangrijke onderdelen van de herinrichting zijn de aanleg van nieuwe paden, een voetgangersbrug en het uitdiepen van grachten. De tuin moet een sociale ontmoetingsplek worden waar dorpsbewoners samen fruit, groenten, kruiden en bloemen kweken en die tevens aantrekkelijk is voor toeristen.

bron: website Waddenfonds

Terug naar boven