Nieuwsbericht Tussenbericht Vitale dorpen februari 2012

Gepubliceerd op: 03 februari 2012

Even de tussenstand van het project vitale dorpen in De Marne. Hiernaast vindt u een beschrijving van de aanvragen van alle dorpen voor een stimuleringsbudget of een proeftuin.  Het is een nieuwe manier van werken en met zo veel aanvragen lijkt het project nu al een groot succes te worden! De initiatieven dragen bij aan het  vergroten van kennis en bewustwording over leefbaarheid en krimp op het gebied van welzijn, cultuur(historie), gezondheid, sport en recreatie, ontmoeten, educatie, natuur of milieu.

De bedoeling is dat eind 2012 de resultaten worden gepresenteerd. Maar om het zover te krijgen moet er dit jaar nog wel wat werk verzet worden en daarbij hebben we elkaar nodig. Dus zoek medestanders (gebruik eventueel het hiernaast staande overzicht) en schroom niet om hulp te vragen bij bijvoorbeeld een buurdorp, gemeente De Marne of Dorpsfemme.

Verzoek:

Op 6 oktober hebben meerdere dorpen aangegeven om als dorpen onderling contacten te willen leggen. Tevens denken wij alvast na over een slotbijeenkomst medio november 2012. Graag horen wij van u hoe wij dit voorgaande kunnen organiseren/faciliteren. U kunt hierover ideeën insturen of contact opnemen met Dorpsfemme (tel. 06-10592219) voor 1 maart a.s. zodat we samen tijdig locatie en datum kunnen vaststellen.

Alles wat samen kan,
moeten we samen doen!

Terug naar boven