Nieuwsbericht Ruim 100 mensen bezoeken Snuustern bie nkander

Gepubliceerd op: 18 november 2014

Op maandag 17 november organiseerde de gemeente De Marne een netwerkbijeenkomst voor professionele en vrijwillige dienstverleners, genaamd ‘Snuustern bie nkander’. Daar kwamen ruim 100 mensen op af, zowel vrijwilligers als professionals. Er waren ruim 55 organisaties aanwezig. Variërend van zorgaanbieders tot  woningstichting, politie, voetbalverenigingen, ondernemers, kinderopvangorganisaties, ontmoetingspunten en dorpsbelangen.

Het doel van deze bijeenkomst was om medewerkers van verschillende organisaties, zowel informele als formele, met elkaar in contact te brengen. Wie zijn er allemaal actief in dit gebied en wat bieden zij? Wat kunnen ze aan elkaar hebben?

In een levendige kaartjes-carrousel gingen mensen met elkaar in gesprek, een vorm van speed-daten. Dat leverde vele nieuwe contacten op. Ook was er een informatiemarkt en een Babbelbox. Waar drie jongeren, opgeleid door jongerenwerk Barkema & de Haan, maakten filmpjes. Na de pauze waren er een viertal Snuuster-sessies rond de thema's:

Veranderingen in de zorg, Samenwerking tussen professionele en informele hulp, Nieuwe vormen van onderlinge hulp en De spreekstoel.

De Marne gelooft in de kracht van de netwerk-samenleving. De grote belangstelling voor deze bijeenkomst laat zien dat anderen dat ook doen.

speeddate bij bijeenkomst Snuustern bie nkander 17 november 2014

Terug naar boven