Nieuwsbericht Maak uw huis energiezuinig met een duurzaamheidslening

Gepubliceerd op: 29 mei 2013

Om comfortabel te wonen hebben we energie nodig. Energie gebruiken, betekent energie betalen. Onze energierekening gaat langzamerhand omhoog en wordt een steeds groter deel van de maandlasten. Tijd om slim te investeren in uw woning.

De provincies Groningen, Fryslân en Drenthe komen op 1 juni 2013 met een duurzaamheidslening. Particuliere woningeigenaren kunnen deze lening aanvragen voor het nemen van energiebesparende maatregelen. De rente van de lening is op dit moment maximaal 2,4%. Dat is veel lager dan het rentetarief van banken. Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2013 worden ingediend.

Voor wie?

Als aanvrager van een lening moet u eigenaar én bewoner zijn van een woning of appartement in Noord-Nederland. Ook verenigingen van eigenaren kunnen een lening aanvragen. Voorwaarde is dat uw woning vóór 1995 is gebouwd en opgeleverd. De maatregelen die u neemt moeten een verbetering van 0.75 op energie-index opleveren. Dit komt overeen met ongeveer 2 à 3 labelstappen.

Voordelig lenen

U ontvangt een lening met een lage rente. De rente die u betaalt is maximaal 3% lager dan het actuele rentetarief bij de bank. De looptijd is 10-15 jaar en de rente staat gedurende deze looptijd vast. Dit betekent dat u gedurende de hele looptijd dezelfde rente betaalt. Per aanvraag dient u minimaal 2.500 euro aan kosten voor energiezuinige maatregelen te maken. De lening bedraagt maximaal 15.000 euro. U kunt één keer een aanvraag voor een lening indienen.

Lening aanvragen

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) verstrekt de duurzaamheidsleningen. Een uitgebreide omschrijving van de regeling, de voorwaarden, en het aanvraagformulier staan op www.snn.eu. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting is financiële partner voor de regeling. Voor actuele rentepercentages kunt u terecht op de www.svn.nl.

Terug naar boven