Nieuwsbericht Leens bruist van activiteiten in samenwerking met de Streekmarkt

Gepubliceerd op: 30 augustus 2012

Aanvraag stimuleringsbudget

Stichting Borg Verhildersum had vorig jaar een aanvraag voor het stimuleringsbudget vanuit het project Vitale dorpen ingediend. Deze werd afgekeurd omdat de aanvraag via Dorpsbelangen ingediend moest worden. Er is destijds contact gezocht met Dorpsbelangen Leens om voor het budget in aanmerking te komen. De samenwerking werd beklonken en het stimuleringsbudget werd uitgekeerd.

Landgoed Verhildersum en Dorpsbelangen Leens

Landgoed Verhildersum is in alle opzichten belangrijk voor Leens en veel dorpelingen hebben veel met het landgoed, zowel verleden, heden en toekomst. Bijvoorbeeld: werkzaam als vrijwilliger, vriend van,  en bezoeker van o.a. de Streekmarkt Verhildersum. De twee partijen hebben elkaar versterkt door dorpsactiviteiten rondom de streekmarkt te organiseren.

Verslag Streekmarkt 16 juni 2012

 
Verbinden en ontmoeten

De dag van 16 juni stond in het teken van verbinden en ontmoeten!  Voor jong en oud en in samenwerking met: Doezoo Insectenwereld, Jeugdsoos Black Arrow en Dorpsbelangen Leens en Stichting Borg Verhildersum. Dorpsbelangen Leens had een mooie flyer gemaakt en rondgebracht in het dorp. In regionale kranten hebben we persberichten gezet en advertenties zijn geplaatst, geregeld en betaald door Stichting Borg Verhildersum.

Paardentram

Er is gekozen voor een zogenaamde paardentram een gratis vervoersmiddel voor iedereen door het dorp Leens en richting de Streekmarkt of andersom. Het was een opvallend gebeuren en de gehele dag was er activiteit in het dorp. Er werd accordeon gespeeld op de wagen, het was een sfeervol geheel. De eerste rit met de paardentram vervoerde de burgemeester. De route startte in het centrum van het dorp en via verschillende haltes (o.a. Doezoo) met als eindbestemming de Streekmarkt. Het was opvallend dat er mensen van de Streekmarkt Verhildersum, een tochtje met de paardentram door het dorp Leens gingen maken.

Activiteiten

Op de Streekmarkt waren er diverse kinderactiviteiten zoals een schminken en een quiz. Er was een muziek optreden van de Eendracht. Binnen in de museumboerderij Verhildersum werd er gezellig koffie/thee gedronken en was er tijd voor een praatje. Ondanks de regen was het een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. De eerstvolgende Streekmarkt is 15 september en dan op 20 oktober. Informatie is te lezen op www.streekmarktverhildersum.nl en www.verhildersum.nl.

Jetske Tuma van Dorpsbelangen:

"Naast de activiteiten rondom de streekmarkt doen wij nog meer met het stimuleringsbudget. Donderdag 30 augustus a.s. organiseren wij een seniorenmiddag, met lopend taartbuffet, bingo en optreden van Fre Schreiber en muzikale begeleiding van Cees Overdevest. Verder is onze website inmiddels weer online: www.dorpsbelangenleens.nl. Deze moet nog grotendeels ingevuld worden maar we zijn er mee bezig. En het is nog de bedoeling dat we in samenwerking met de jeugdsoos nog een activiteit organiseren."

Swanny Beukema i/o Stichting Borg Verhildersum:

"Hartstikke mooi dat we op deze manier van de gemeente De Marne de gelegenheid krijgen om de jonge/vrij nieuwe Streekmarkt nog leuker, aantrekkelijker te kunnen maken met activiteiten voor onze bezoekers. De financiële bijdrage van de gemeente De Marne heeft dit mede mogelijk gemaakt."

Leens, 28 augustus 2012

Wilt u ook verslag doen van uw dorpsactiviteit? Stuur dan uw artikeltje in naar Femke Heythekker: f.klok@demarne.nl

Terug naar boven