Nieuwsbericht Kinderen bouwen waterspeeltuin in Lauwersoog

Gepubliceerd op: 27 maart 2015

De belevenisroute die in Lauwersoog wordt aangelegd, Lauwersom, begint met: SPELEN! Tegenover het parkeerterrein bij het Booze Wijf en vlak bij de stranden laat gemeente De Marne een waterspeeltuin bouwen. Woensdagmiddag 25 maart, bouwden ruim 30 schoolkinderen uit de omgeving mee.

Er komt een speelvis, een speelboot, een bouwplaats met kliedertafel en een baggertoestel waarmee je kunt graven en zand kunt transporteren. De speeltuin is zo ontworpen dat kinderen leren hoe watersystemen werken en hoe ze moeten samenwerken om deze systemen in werking te krijgen. De speeltuin is straks geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Samen bouwen

De kinderen die mee hielpen bouwen kwamen uit Lauwersoog, Zoutkamp en Anjum (groep 5 en 6 van de basisschool). In totaal waren er meer dan 30 kinderen die hielpen bij het beton storten, onderdelen mochten vastschroeven en de mobiele kraan hebben bediend. Ook wethouder Herwil van Gelder hielp mee.

kinderen bouwen waterspeeltuin

Officiele opening

De feestelijke opening van de waterspeeltuin is op woensdagmiddag 8 april waarbij een speciale rol is weggelegd voor de jongste bewoners van Lauwersoog. Om 14:30 uur is iedereen van harte welkom aan de Strandweg 1 op Lauwersoog!

Foto's staan online

Klik hier voor de foto's die gemaakt zijn tijdens de meewerkmiddag op woensdag 25 maart: http://www.mijnalbum.nl/Album=RT8J3WZX

Lauwersom

De gemeente is gestart met de uitvoering van het project Lauwersom, om wandel- en fietspaden op Lauwersoog veilig en aantrekkelijk te maken. Daarnaast treft de provincie ook verkeersmaatregelen aan de N361. Jaarlijks komen ongeveer een miljoen mensen naar Lauwersoog. Het verblijf duurt relatief kort en de bestedingen zijn laag. Bezoekers geven aan dat ze toeristische sfeer en een duidelijke inrichting van het gebied missen. Ook bewoners missen de verbinding vanaf het dorp Lauwersoog naar de vissershaven. Met de bouw van de waterspeeltuin is een start gemaakt in de uitvoering van het project. Komende tijd zal het vervolg van de route ook gerealiseerd worden, zo komt er een vlonderpad, veilige oversteken, zitjes en uitzichtpunten langs de route naar de haven. Het project Lauwersom wordt mogelijk gemaakt door de provincie Groningen en het Waddenfonds.

Terug naar boven