Nieuwsbericht Bijeenkomst project Vitale dorpen in De Marne op 22 november 2012

Gepubliceerd op: 14 november 2012

Het project Vitale Dorpen in De Marne is een verzameling van initiatieven en activiteiten die een bijdrage leveren aan de vitaliteit in de dorpen. In de gemeente De Marne hebben achttien dorpen het afgelopen jaar meegedaan aan het project Vitale Dorpen in De Marne. Op donderdagavond 22 november van 20.00 - 22.00 uur organiseert de gemeente in samenwerking met de inwoners een feestelijke dorpenbijeenkomst in de Sloepenloods aan de Reitdiepskade 20b te Zoutkamp om de behaalde resultaten van het afgelopen jaar te vieren.

Diverse initiatieven zijn gestart zoals het aanleggen van een dorpsmoestuin, het opzetten van een website of het aanschaffen van een AED kastje. Sommige dorpen hebben het project al afgerond andere dorpen moeten nog aan de slag. Daarom is de dorpenbijeenkomst geen afsluiting maar juist een doorstart, zaaien en oogsten. In de dorpen is het initiatief voor het project 'Vitale Dorpen' zeker niet het enige initiatief maar wordt er nog veel meer gedaan naast het project.

Op de dorpenbijeenkomst van 22 november laten inwoners zien wat ze het afgelopen jaar hebben gedaan met het project Vitale Dorpen maar is er ook ruimte om te vertellen wat ze nog meer hebben gedaan of gaan doen.

De bijeenkomst is niet alleen voor bestuursleden van dorpsbelangen maar voor iedere inwoner van De Marne.

Het geld voor het project Vitale Dorpen komt uit het Gebiedsprogramma van de provincie Groningen en is bedoeld voor de ontwikkeling van burgerinitiatieven voor krimp en leefbaarheid.

Terug naar boven