Nieuwsbericht Sloopwerkzaamheden Nordshrimpgebouw haven Lauwersoog

Gepubliceerd op: 10 januari 2013

Het huidige Nordshrimp-gebouw in de haven van Lauwersoog staat al jaren leeg. Het is de bedoeling om begin volgend jaar dit gebouw te vervangen door een verplaatsbaar informatiecentrum. In dit nieuwe informatiecentrum kunnen bezoekers informatie krijgen over de visserij, Lauwersoog en het gebied rondom het Lauwersmeer. Hiervoor is het nodig dat het Nordshrimp-gebouw gesloopt wordt.

De sloop van het gebouw (de bovenbouw, tot aan de begane grond vloer) staat gepland vanaf 7 januari 2013. IJs en weder dienende ronden de werkzaamheden eind februari 2013 af. Sloopbedrijf Jager uit Midwolde voert de sloop voor ons uit. Wij doen onze uiterste best om overlast tot het minimum te beperken. Wanneer u vragen of klachten heeft over de uitvoering, kunt u  contact opnemen met de heer L. Groenewold van sloopbedrijf Jager, hij is bereikbaar via 06-52366762.

Het nieuwe verplaatsbare informatiecentrum is een van de onderdelen uit  het Plan voor Regie en Ruimtelijke Ontwikkeling Lauwersoog (PROLoog). Met dit plan willen wij de haven en de omgeving een nieuw gezicht geven. Deze visie is een coproductie van de gemeente De Marne en de provincie Groningen. Vorig jaar heeft de gemeenteraad het Plan voor Regie en Ruimtelijke Ontwikkeling Lauwersoog (PROLoog) vastgesteld.

In het eerste kwartaal van 2013 ontvangt u meer informatie over het nieuwe verplaatsbaar informatiecentrum en de andere plannen van PROLoog. Vragen over PROLoog kunt u ook stellen via het speciale e-mailadres Proloog@demarne.nl.

Terug naar boven