Nieuwsbericht Overheden subsidiëren Trekfestival Lauwersmeer

Gepubliceerd op: 03 december 2014

De samenwerkende overheden in het Lauwersmeergebied geven 10.000 euro subsidie aan de stichting Trekfestival dat voor het eerst een festival gaat organiseren in het gebied. Dit gebeurt samen met lokale ondernemers met artiesten op zeker 30 plekken rondom het meer. Het festival vindt plaats op 28 en 29 maart - twee dagen lang theater, muziek, verhalen en culinaire activiteiten. Het wordt een ode aan de trekvogel.  Dit is de eerste subsidie vanuit de Quick Wins, een stimuleringssubsidie voor initiatieven in het Lauwersmeergebied.

Subsidie ondernemers

Speciaal voor ondernemers, stichtingen en dorpsverenigingen die de recreatie in het Lauwersmeergebied willen verbeteren, heeft de provincie een subsidie. De bijdrage gaat tot maar liefst 30 procent van de projectbegroting, met een maximumbedrag van 10.000 euro. De subsidie heet 'Quick Wins'; initiatiefnemers kunnen met deze subsidie direct aan de slag. In totaal is er 100.000 euro beschikbaar. De subsidie loopt tot eind 2015.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie in het subsidieloket op www.provinciegroningen.nl. Of neem contact op met Cor Eenkema, gebiedsregisseur Lauwersmeer, 050 - 316 48 93 of  c.l.eenkema@provinciegroningen.nl.

Samenwerking

De subsidie is een intiatief van de stuurgroep Lauwersmeer waarin de provincies Groningen en Fryslân en de gemeente De Marne en de Friese gemeenten Dongeradeel en Kollummerland samenwerken aan de toeristische ontwikkeling van het Lauwersmeergebied.

Terug naar boven