Nieuwsbericht Onthulling bord Unesco Werelderfgoed Waddenzee door wethouder Van Gelder

Gepubliceerd op: 05 juni 2013

In 2009 kreeg de Waddenzee een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier zijn het Rijk, de provincie Groningen en de gemeenten erg trots op. Ondernemers en inwoners realiseren zich ook steeds meer dat de erkenning van UNESCO uniek is. Om nog meer mensen bewust te maken van deze bijzondere status, worden er langs de kust van de Waddenzee Werelderfgoedborden geplaatst.

Op 15 en 16 juni is het  Werelderfgoedweekend. Op 15 juni komt de bekende rapper Ali B naar Lauwersoog voor een bezoek aan het werelderfgoed Waddenzee. Hij verzorgt er een optreden. In het kader van dat weekend plaatst de gemeente De Marne de eerste Unesco Werelderfgoedborden en vindt de onthulling daarvan plaats op 12 juni om 9.30 uur. Het bord komt te staan aan het begin van de Kustweg in de Westpolder, bij het huisje van het waterschap op de dijk.

Langs de hele kust van de Waddenzee komen deze borden te staan. Zo worden de bewoners en toeristen erop gewezen dat ze zich bevinden in een uniek gebied van de wereld, namelijk het Werelderfgoed Waddenzee.

Terug naar boven