Nieuwsbericht Officiële opening Waddenkwartier Lauwersoog

Gepubliceerd op: 11 juni 2014

Zaterdag 14 juni is de officiële opening van het Waddenkwartier, dé plek voor liefhebbers van het Wad en het Lauwersmeergebied. Het Waddenkwartier is het voormalig terrein van de garnalenfabriek Nordshrimp in de haven van Lauwersoog.

Gemeente De Marne en de provincie Groningen willen de haven van Lauwersoog aantrekkelijk maken voor bezoekers. Als opmaat daarvoor wordt de voormalige Nordshrimplocatie voor een periode van vijf jaar omgevormd tot Waddenkwartier. Naast Het Informatie Paviljoen (HIP) zijn er nu drie “ Waddenkwartiermakers” die met hun onderneming en activiteiten een aantrekkelijk en levendig gebied  maken waar de bezoekers van het Lauwersmeergebied graag naartoe gaan.

Het Informatie Paviljoen (HIP) is vorig jaar al gerealiseerd en nu volledig ingericht. De tijdelijke fototentoonstelling van de Colin Archer Memorial Race wordt zaterdag offficieel geopend. Bij MEER IJscafe kan je onder het genot van biologisch ijs, een taartje of een lunch genieten van het uitzicht over de haven. De Ticketoffice is het vertrekpunt voor wadlooptochten, vaartochten naar de zeehonden en fietsverhuur. Bij de Visserijloods loop je binnen voor informatie over duurzaam vissen of het visserscafe en zijn er o.a. workshops en excursies naar het wad. Het Waddenkwartier is volop in ontwikkeling.

Programma    

12.00 uur          Ontvangst met muziek van Brassband 050 (de hele middag)

12.10 uur          Welkomstwoord Herwil van Gelder, wethouder gemeente De Marne

12.20 uur          Woord van voorzitter bestuur Stichting CAM-race, Ted van der Zee

12.30 uur          Interviews met de ondernemers van het Waddenkwartier

12.40 uur          Officiële opening

13.00 uur          Visserscafé, bakken, roken, proeven, vistuigen, film, biologisch ijs eten, vaartochten op het wad en nog veel meer.

16.00 uur          Einde programma

Iedereen is van harte welkom!

Terug naar boven