Nieuwsbericht Leestafel met stoelen voor het informatie paviljoen (HIP) Lauwersoog gevonden!

Gepubliceerd op: 07 maart 2013

De gemeente De Marne en de Stichting Informatievoorziening Nationaal Park Lauwermeer hebben onlangs vormgevers, kunstenaars, ambachtelijke talenten, creatievelingen, die in De Marne wonen, uitgenodigd een ontwerp in te dienen voor een leestafel en stoelen voor het HIP. Aan deze uitnodiging is uitbundig gehoor gegeven. 13 ontwerpen zijn ingediend. De juryleden wethouder Herwil van Gelder en Jan Oomkes, voorzitter van de Stichting,  waren erg verrast door het talent en de creativiteit die de indieners hebben getoond. De ontwerpen zijn door hen beoordeeld op originaliteit, de toelichting op de keuze van het ontwerp en op bruikbaarheid.

Uit de inzendingen is gekozen voor het ontwerp van Jano van Gils van Buro Jano uit Houwerzijl. De toelichting van Jano op de ontwerpkeuze, de originele verbeelding van de omgeving in het ontwerp (zee<zout><meer<zoet), het voorstel voor het hergebruik én het feit dat het ontwerp 'tegen een stootje' kan, hebben er toe geleid dat de jury besloten heeft om te kiezen voor het ontwerp van Jano.

Omdat er ontzettend veel mooie ontwerpen zijn ontvangen, is het de bedoeling de ontwerpen te bundelen in een boekwerkje dat straks te zien is in het HIP.

Ontwerp Jano van Gils
Toelichting Jano van Gils

Terug naar boven