Nieuwsbericht Het Informatie Paviljoen (HIP) in Lauwersoog opent haar deuren vrijdag 18 april!

Gepubliceerd op: 17 april 2014

Vanaf Goede Vrijdag is HIP weer geopend en is de nieuwe inrichting te bewonderen. U wordt hartelijk ontvangen door een van de enthousiaste gastvrouwen-of heren. Loop eens rond, neem plaats in de experience-bioscoop, ervaar de geluiden van het wad, leer meer over de vogels, maak een bijzondere "selfie" of speur naar de vissersboten op zee. Neemt u dan ook meteen een kijkje bij de tijdelijke tentoonstelling “Fishing for Litter”, een compositie van elementen waarmee vervuiling van zeeën en oceanen en de gevolgen daarvan in beeld worden gebracht.

Deze expositie is samengesteld door KIMO Nederland-Belgie, deze organisatie is sinds haar bestaan betrokken bij het bewaken en naar de toekomst toe waarborgen van het ecologische dynamische systeem van de Noordzee en de aangrenzende zeeën. Een belangrijk aspect hierbij is de terugdringing van de toenemende vervuiling van de zeeën en oceanen. Op de tentoonstelling is een ruim aanbod aanwezig voor kinderen en volwassenen, korte films, een lectuurtafel en o.a. een onderzoek naar de hoeveelheid plastic in de maag van de Noorse Stormvogel.

Oproep!

We bevinden ons in een prachtig gebied met fijne mensen en bijzondere plekken. Wij zijn op zoek naar foto’s daarvan. Heeft u een mooie plek gespot in de natuur, zit u in een leuk restaurantje, bent u in een van de vele kleine musea of loopt u door een galerie: deel het met ons en alle anderen!  Dat kan door een foto met uw tip te posten via twitter @HIP_Lauwersoog óf kom naar het HIP en hang uw foto zelf op in de TipBoom: dan kunt u meteen de tips van anderen zien!

Het HIP is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Tweede Paasdag ook geopend!

Terug naar boven