Nieuwsbericht Bericht Provincie Groningen - Verkeersmaatregelen N361 Lauwersoog

Gepubliceerd op: 31 mei 2017

De werkzaamheden aan de N361 in Lauwersoog naderen het einde. Aannemer KWS Infra BV uit Leek heeft al flink wat werk verzet.

De rotondes Veerhaven en Strandweg zijn inmiddels nagenoeg klaar en in gebruik. Ook het betonnen kruispunt bij de Haven is klaar met uitzondering van de aansluitingen hierop. Het verkeer rijdt daarom nu nog steeds over de vorig jaar aangelegde bypass.

Afsluiting N361

Begin juni zullen nog flink wat werkzaamheden plaatsvinden. Dit betreft het aanbrengen van de asfaltdeklagen, aansluiting van zijwegen en het uitvoeren van betononderhoud bij de brugsluis. Voor deze werkzaamheden is het noodzakelijk om de N361 in Lauwersoog geheel af te sluiten. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken vindt de afsluiting plaats in de avond/nacht. De afsluitingen zullen plaatsvinden op woensdag 7 /8 juni, donderdag 8/9 juni en vrijdag 9/10 juni, telkens van 18:00 tot 6:00 uur. Deze tijdstippen zullen ook bekend worden gemaakt door borden langs de weg en communicatie via internet/advertenties.

De omleidingsroute is aangegeven op bijgevoegd kaartje. De Veerhaven (Schiermonnikoog) is vanuit Friesland bereikbaar. Het dorp Lauwersoog is vanuit Groningen bereikbaar. De bus vanuit Groningen heeft een langere reistijd door de omleiding. De vertrektijd van de laatste boot naar Schiermonnikoog wordt hierop aangepast.

Na deze werkzaamheden kunnen alle nieuwe wegen volledig in gebruik worden genomen. Daarna zullen nog een aantal (opruimings)werkzaamheden naast de rijbaan uitgevoerd moeten worden. De reconstructie van de kruispunten zou daarmee in juni 2017, voor het hoogseizoen, afgerond moeten zijn.

Brugsluis

In april is gestart met onderhoud aan de brugsluis in de N361. De brug wordt gereinigd en zal worden voorzien van een nieuwe coating. Deze werkzaamheden vinden plaats in opdracht van de afdeling Beheer en Onderhoud van de provincie Groningen. Zo nu en dan is het noodzakelijk om de weg ter plaatse van de brug te versmallen. Bij drukke perioden worden daarbij verkeersregelaars ingezet. De onderhoudswerkzaamheden zullen plaatsvinden tot 2 juni.

Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer doorgang vinden middels tijdelijke wegen, met uitzondering van de genoemde stremmingen begin juni. Tussen kruispunt Strandweg en kruispunt Veerhaven is een maximum snelheid ingesteld van 30 km/uur. We verzoeken automobilisten zich hieraan te houden. Er wordt door de aannemer op veel plaatsen tegelijk gewerkt en er is veel werkverkeer.

Terug naar boven