Nieuwsbericht 15 juni komt Ali B. naar de Waddenzee! Rap mee met Ali B.!

Gepubliceerd op: 23 mei 2013

Het weekend van 15 en 16 juni a.s. is het UNESCO Werelderfgoedweekend. En Ali B. komt rappen op Lauwersoog, dé plek van het Wadden-werelderfgoed! Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2013 openen de Nederlandse werelderfgoederen hun deuren en bieden een speciaal samengesteld programma. Hierin valt te ontdekken wat de negen door UNESCO erkende Nederlandse werelderfgoederen zo uniek maken in de wereld en hoe zij het verhaal van Nederland en de Nederlanders vertellen. 

Ook het Werelderfgoed Waddenzee waar wij als noordelijke gemeentes erg trots op zijn, wordt die dag in het zonnetje gezet! Het Werelderfgoedweekend staat dit jaar in het teken van muziek: Ali B. komt zingen op Lauwersoog.

Ali B., Johannes Rypma en Kraantje Pappie

Ali B. komt per helikopter aan op het haventerrein en zingt een speciale rap over het werelderfgoed. Maar niet alleen  Ali B. staat op het podium, ook Johannes Rypma en Kraantje Pappie! 

Activiteitenmarkt

Rondom het HIP (Het Informatie Paviljoen)  is er een activiteitenmarkt waarbij het publiek kennis kan maken met  gezins- en kinderactiviteiten die rond Lauwersoog, de Waddenzee  en het Nationaal Park Lauwersmeer worden aangeboden.

Leerlingen en hun eigen rap!

De scholen van de Friese en Groningse Waddengemeenten zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Voor scholen is dit een uitgelezen kans om aandacht te schenken aan de prachtige werelderfgoederen die ons land rijk is. Lespakketten (zie rechterkant van deze pagina) zijn beschikbaar gesteld én er is een speciale rap gemaakt die de kinderen kunnen instuderen om vervolgens op 15 juni ten gehore te brengen aan Ali B: een eigen rap om voor Ali B. te rappen! De muziek en de tekst vind je hier:

 
Programma:

Het programma ziet er als volgt uit

 
Ten slotte

De Nederlandse UNESCO werelderfgoederen zijn uniek in de wereld. Een bezoek aan een van deze negen erfgoederen is een belevenis voor jong en oud.

Het Werelderfgoedweekend is een jaarlijks evenement in het derde weekend van juni. De erfgoederen bieden tijdens dit weekend een speciaal programma aan met allerlei activiteiten. Bekijk het programma van dit jaar in de brochure en kom langs!

Terug naar boven