Nieuwsbericht Twee nieuwe rotondes op N361

Gepubliceerd op: 23 januari 2015

Op de provinciale weg N361 komen tussen Mensingeweer en Menneweer twee nieuwe rotondes, een bij het kruispunt bij de Breekweg bij Leens en een bij het kruispunt bij de Warfhuisterweg bij Wehe-den Hoorn. Op dit deel van de N361 gebeuren veel ongelukken, vooral omdat er niet goed voorrang wordt verleend. Op de twee belangrijkste knelpunten komen nu rotondes. Verder neemt de provincie een aantal aanvullende maatregelen, zoals het verbeteren van de belijning op de weg en het veranderen van de uitrit van de benzinepomp bij Wehe-den Hoorn. Hiermee moet de verkeersveiligheid op de N361 verbeteren.

Project N361 Veilig

De maatregelen maken deel uit van het project N361 Veilig. De provincie wil samen met de gemeenten De Marne, Winsum en Groningen, het Openbaar Ministerie en politie Noord-Nederland de verkeersveiligheid op de N361 verbeteren. Dit gebeurt door de weg aan te pakken, door voorlichting en door controles van de politie. Op het noordelijk deel, tussen Mensingeweer en Lauwersoog, wordt ook de veiligheid en leefbaarheid in de dorpen verbeterd. Er wordt nog uitgezocht wat de beste maatregelen zijn. Daarbij wordt voornamelijk gekeken naar de verbetering van de routes voor het landbouwverkeer in en rond de dorpen Ulrum, Leens en Wehe-den Hoorn.

De aanleg van de rotondes op de N361 gaat ongeveer 2,5 miljoen euro kosten. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden hiervoor in 2017.

Meer over het project N361 Veilig is te vinden op www.n361veilig.nl.

bron: persbericht provincie Groningen.

Terug naar boven