Help-pagina voor deze site

In verband met de gezamenlijke aanschaf met Bedum en Winsum van een nieuw CMS is de website van De Marne eind september 2011 grafisch van een nieuw jasje voorzien. Dit is de derde versie van onze lay-out. De vorige stamde uit 2008/2009 en de allereerste was in gebruik vanaf oktober 2002, toen www.demarne.nl voor het eerst live ging. De menustructuur is vervolgens ook onder handen genomen en volgens ons gebruiksvriendelijker geworden. Pagina´s zijn verschoven naar andere hoofdstukken, en pagina´s zijn verdwenen uit de website.

Grootste verandering is dat het linkermenu voor de hoofdnavigatie verschoven is naar de bovenkant. Door met de muis over de hoofdstukken Actueel, Wonen & Leven, Ondernemen, Vrije Tijd & Recreatie en Politiek & Organisatie te gaan ziet u nu in een oogopslag de pagina´s die er onder staan. Vervolgens kunt u die (blauwe of zwarte) titel ook aanklikken.

De website is nu verdeeld in de volgende hoofdstukken:

● Actueel (hier vindt u de Officiele bekendmakingen, persberichten, werk aan de weg, vacatures, enz.)
● Wonen & Leven (beleidsthema’s als Bouwen en wonen, Veiligheid, Kinderen en jongeren, etc.)
● Ondernemen (Service voor ondernemers, bedrijvenpark De Marne, leveranciers-informatie)
● Vrije Tijd & Recreatie (Musea en attracties, accommodaties, fiets- en wandelroutes, etc.)
● Politiek en Organisatie (de gemeentelijke organisatie, raad, college, verordeningen, beleidsnotities, plannen en projecten, etc.)

Raadsinformatie

De Raadsinformatie (vergaderkalender, raadsnotulen, raadsbesluiten, openbare B&W-besluiten) staat nu op een aparte besluitvormingswebsite, die door de Griffie onderhouden wordt. Het overzicht met namen, adressen en dergelijke (zeg maar de wie-is-wie) van de raadsleden en leden van het college van B&W is sinds 12 juli 2013 ook verhuisd naar de besluitvormingswebsite, onder het kopje "Bestuur".

Direct naar-pagina's

Aan de rechterkant van de homepage vindt u net als eerst diverse zgn. Direct-naar pagina´s. Op vervolgpagina's in de site gebruiken we deze ruimte voor het aanbieden van webformulieren, downloadbare bestanden, foto-galerijen en hyperlinks naar binnen de website of naar websites van andere instanties. Dit betreft dan meestal een hyperlink naar een of meerdere pagina’s die raakvlakken hebben met het onderwerp in het middenframe.

Zoekmachine

De zoekmachine is nu nog beter vindbaar door bovenin de lay-out een groter zoekvenster op te nemen.

Gemeentewinkel

De meestgevraagde en de direct te regelen zaken in de Gemeentewinkel zijn nu direct benaderbaar vanuit de homepage.

Banners

Nieuw is dat onderin de website een bannerbalk is opgenomen met (eventueel wisselende) banners met links naar interessante of relevante websites.

Gratis programma voor PDF-documenten

Op deze website zult u op diverse plekken documenten vinden die u kunt downloaden. In de meeste gevallen gaat het hier om PDF-documenten. Om deze PDF-documenten te kunnen lezen en printen, heeft u een gratis programma nodig: Adobe (Acrobat) Reader. Als u dit niet heeft, kunt u de link aanklikken om het te downloaden van de Adobe website. Het is eenvoudig te installeren. Daarna kunt u in uw browser PDF-documenten bekijken en rechtstreeks uitprinten.

Datum laatste wijziging: 12 juli 2013.

Terug naar boven